mandag 5. oktober 2009

Ny uke, nye sjangser!

Begynte uka med "Frisktrening" i 1 time rett etter jobb i dag!
Startet med stepp og fortsatte med styrketrening for armer, mage og rygg =) Godt å få ett ordentlig spark i "ræva" får å komme igang.

Dro hjemmom for å bytte klær og dro på grotte tur med gutta på jobb. Var egentlig fotoklubben som skulle ha tur, men det ble bare jeg, André, Arvid og Geir som ble med, og chakra ;0) Vi gikk først til Jutulhølet, en stor grotte i fjellet. André, Arvid og jeg knipset ivei og fikk noen fine bilder før vi gikk videre for å se restene av tyskerbunkerser. Ble noen bilder der også.... Turen tok ca 2 timer i myr, lett regn, overskyet, vind og 5 grader....

Var en fin tur, men det var godt å komme hjem, ta en dusj, lage middag og sette seg i sofa med TV og strikkepinnene mens vedovnen varmet godt.
Nå er det natta!Soldatheimen:
Kjelleren var ikke innredd, men 1. etasje hadde salong, garderobe, kjøkken og en stor festsal med scene. Huset var større enn grunnmuren viser. Soldatheimen ble revet i 1947 og transportert på jernbanen til sjøen og transportert derfra med båt til Lesundet. Huset ble ungdomshus for Lesund ungdomslag og heter Strandtun.

Fangeleir:
I fangeleiren var det på det meste 200 fanger. Di kom fra fangeleirer fra Vinjeøra og Hemne. Fangene bodde i små trehytter ( grunnmuren til en av di på bildet) Di var kledd i side kofter, på føttene hadde di omtulla striesekker og tresko, på hodet hadde di ei spesiell lue. Fangeleiren var inngjerdet med ett dobbelt piggtrådgjerde, som var 3 meter høyt med ca. 1 meter mellom gjerdene. Ved gjerdet sto det ei vakthytte på høye påler. Ved siden av fangeleiren var det små røykeri som fangene røkte kjøtt og fisk. Det var russiske fanger her helt fram til fredsdagen 8.mai 1945

Jutulholet

Inne i den ene bunkersen i kakonstillingen, med utsikt over Trondheimsleia.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥