onsdag 6. januar 2010

Amaryllis

Kjøpte en amaryllis til jul, kanskje litt sent, men nå er den endelig kommet ut! Det tok litt tid, men nå er værtfall den ene av di to blomstene på planten kommet ut! Er den ikke fin?!

Hvordan sparer du på amaryllisløken til neste jul?

LØSNING:
Ta planten ut av potten, kapp av stilken og la løken tørke. Så pakker du den inn i avispapir og lar den ligge på et tørt og kaldt sted til neste år.
To til tre uker før jul tar du fram løken og setter den i fuktig jord. La potta stå varmt med mye vann.

Eller man kan...

Etter avblomstring kutter man vekk blomsterstengelen. Planten bør da stelles godt, man bør ikke la bladene visne ned. Kan gjerne settes ut om sommeren. Bladene vil sørge for fotosyntese som gir næring til løken, det gir en større løk, som igjen gir en større blomst til neste år. I august minsker man vanningen gradvis før man stopper helt. Bladene vil visne, løken oppbevares dermed tørt ved 12-15 grader. I november tar man løken frem igjen og planter den i næringsrik, litt tung humusjord og settes varmt og skyggefullt til knoppene kommer fram.
Da har man en ny flott blomst til jul!
Det er også viktig at man gir gjødsel annenhver uke når planten blomstrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥