fredag 29. juli 2011

Nyttig tips!

Kom over denne artikkelen! Passer jo supert for meg, siden vi lagde en hagebenk tidligere i år! Nyttig tips til å bevare hagemøblene, år etter år, etter år! Jeg må vel kanskje vente til neste år med å behandle benken, slik at den får trøket litt, siden den er av trykkinnpregnert material? Noen som har erfaring med dette?
Artikkelen:
Det er ikke sikkert du er så flink til å stelle dine egne føtter, men du er trolig langt dårligere til å stelle føttene til hagemøblene dine!  Husk at selv om du oppbevarer hagemøblene dine innendørs om vinteren, eller i alle fall i le for snø og frost, er sommeren en tøff påkjenning for dem. Det er særlig føttene som er utsatt, for de suger til seg mye vann, skriver Bolius.dk.

Med litt pleie kan du forlenge levetiden til hagemøblene dine med 10-20 år.
I fotbad med olje

Og så enkelt er det: Hvis du en gang i løpet av sommermånedene gir sommermøblene et fotbad i olje, så vil de leve 10-20 år lenger, forutsatt at du renser og oljer resten av møbelet en gang i året også.

Gir du føttene på tremøblene skikkelig fotstell blir treverket så mettet at det ikke suger til seg så mye vann.
Så enkelt er det:

1. Rens alle beina på møbelet med en fuktig klut.

2. Slip med fint sandpapir, og tørk med en klut igjen.

3. Finn fram oljen du bruker til å behandle møblene med, og hell den i fire små bøtter eller isbokser. Hell så mye olje at det dekker cirka 10 centimeter av beinet.

4. La det stå over natten

5. Deretter sliper du lett på beina, og tar for deg resten av møbelet, som vaskes, slipes og oljes på vanlig måte.

Husk at dette tipset fungerer på alle hagemøbler som er oljet, og ikke på malte hagemøbler.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥