onsdag 7. desember 2011

Roma!

For ett par uker siden var jeg og Lilleknerten en svipptur til Roma for å besøke "Tante Mozzarella". Å reise alene med Lilleknerten gikk egentlig bedre enn forventet & hun var helt eksemplarisk på reisen! På flyet fikk hun eget sete side flyet ikke var mer enn halvfult. Det passet jo helt yppelig! Kjekkt å ha litt plass å boltre seg på med både leker og for å sove =)  

Lilleknerten på tur ned til Roma

Da vi ankom flyplassen manglet jo selvfølgelig vogna! KRISE! Sightseeing i Roma med en 9mnd gammel baby UTEN vogn er jo helt umulig! Åsså skulle hun bruke vogna som seng ettersom vi skulle bo hos "Tante Mozzarella"! Jeg trålet fram & tilbake på flyplassen med baby'n på magen i bæresæla å en "hjelpende" Italiensk dame for å finne vogna, men uten hell. Vogna hadde nemlig blitt sendt til Stocholm - Sverige! KRISE!! Dama hjalp oss med å fylle ut div. skjema på Italiensk,  men kunne ikke tilby oss noe lånevogn eller lignende!

På tur inn til Roma måtte jeg få mamma til å ringe flyselskapet! Kunne bare ikke være der uten vogn! Mamma fikk ordnet slik at vi kunne kjøpe oss en ny vogn å få refundert opptil 1500,- Så etter at vi hadde truffet tanten begynte jakten på en butikk som solgte vogner! Det finner man ikke på hvert gatehjørne! Eneste krav jeg hadde var at vogna måtte kunne brukes til seng og da var plutselig valget redusert til 2 vogner som man kunne legge ned ryggen på! Butikken hadde ikke noe lager av vogner så det var kun de trillene som sto utstilt! Det ble den med mest bagasjeplass under, og den var GRØNN! Grønn med enda mer grønn! Men det var i det minste mange fine finesser, bla. flaskeholder, fotpose, regntrekk & brett forran på vogna. Ett aldri så lite minus er at det er brostein i HELE Roma, å trillen hadde små, harde plastdekk! Det skranglet godt i vogna....


Roma var en kjempefin, men litt merkelig by! Plutselig, gjerne midt utav ingensteds dukket det opp en eller flere ruiner! Vi stresset oss rundt og fikk med oss flere av de kjente ruinene! Vi var litt uheldig med været, det var litt grått og hadde endel regn på ettermiddagen. Men det spilte ingen rolle! Vi fikk jo noen dager sammen med "Tante Mozzarella" og fikk sett mye fint ;0)

Ikke alltid like enkelt å få gode bilder når man er på sightseeing alene med en liten baby, men her et ett bilde ifra Fontana Di Trevi, smekkfult med folk å MASSE turister til tross for at vi snakker langt utenfor høysesong! Dette var jo slutten av november. Jeg hadde turistkart å trodde flere ganger jeg hadde gått feil da vi var på tur til fontenen. Vi måtte gå av fra hovedgata å inn en smal "bakgate" før det plutselig åpnet seg en plass midt mellom all bebyggelsen å der lå plutselig fontenen! (du får google om du vil se ett finere bilde).

Fontana Di Frevi

Ett lite selvportrett =)

Roma er en smekkfull & travel by! Litt for bråkete & skitten etter min smak, men så har jeg jo ingen planer om å bo der heller. De fleste kjører rundt i små Mica biler eller en eller annen variant av ett lite kjøretøy på to hjul. Jeg fikk knipset dette bildet da vi var på byvanding! Får for all del håpe at det ikke var bilen som parkerte sist...

Kom plutselig inn i en gate (via de cestari) som solgte "pave outfit".... Vakre plagg, men ikke helt meg! Hihi!


På kvelden ble det en liten runde med "Tante Mozzarella" etter at hun var ferdig på jobb. Her er Nasjonalmonumentet for Viktor Emanuel II, han var det forente Italias første konge. Ett enormt hvitt bygg laget av marmor, påbegynt i 1911 og fullført i 1935.  


Colosseum: Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle - som kvinnene - satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. Fantastisk, hva?

Stolt tante på trilletur med Lilleknerten!

I tillegg til sightseeng ble det masse kos også ;0)

Resturantbesøk, tantekos, soving & lek!

Tror vi må tilbake til Roma en eller annen gang i livet! Fikk sett mye, men skulle gjerne hadd mere tid til å se enda mer!
Sliten liten jente på tur hjem til pappa'n sin <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥