onsdag 29. februar 2012

Ny stue!

Arbeidslyst, samboer i permisjon & jeg jobber skift + ett godt coop tilbud på gulv = oppussing av stua!

Når man trenger 56kvm gulv for å bytte på stue & lekerom flyr tusenlappene fort, derfor var det bare en ekstra bonus at det gulvet, vi hadde bestemt oss for, kom på coop tilbud!! Sparte 2800,- det tilsvarer en ny glassdør inn til stua! (den har vi ikke rotet oss til å bestille enda, men det blir vel snart!)

Ned med alt av lister og fram med maling og arbeidsklær! Fikk kjempegod hjelp av Guro til å male taket! 46kvm stue med 2 strøk kjennes i armer, skuldre & nakke så å få litt hjelp var gull verdt!


 Gulnede takess ble som ny etter ett par strøk med hvit maling!

Mens jentene malte tak begynte samboer med veggene! De babyblå veggene,som egentlig skulle være grå (fabrikk), ble til "Vanilje" som resten av stua!

Tak & vegger fikk seg to strøk på en og samme dag! På kvelden gikk vi løs på gulvet.... Endelig ble vi kvitt det orangebrune 80/90- talls gulvet! HURRA! Av med belegg & pressa papp-plater & filtpappen under der igjen!

Nå var det "noen" (jeg) som dro inn ett aldri så lite møbelakvarium i hus noen uker før vi bestemte oss for å rive gulvet... over 300L vann flytter seg ikke helt av seg selv, så her måtte vi til med hevert for å tømme ut det meste av vannet & to sterke karer kom å hjalp oss med å få det flyttet & begynet på det nye gulvet!

Valget falt på 3-stav grå eik, pergo tarkett. Kunne ikke ha vært mer fornøyd & ett slitesterkt gulv må man nesten ha med barn & hund i hus!

Vi har endel store møbler man ikke bare kan flytte ut av rommet ettersom det krever en god del demontering for å i det heletatt komme ut gjennom dørene! Så da ble det til at de ble dekket med plast og dyttet rundt i stua ettersom gulvet ble lagt. Funka helt fint det og her er vi nesten ferdig!!

Flisene under ovnen likte jeg i utgangspunktet ikke, men det var nokk bare det stygge gulvet vi hadde før som lurte meg! Grått gulv & grå fliser passet jo helt utmerket! Vi valgte å bruke fugemasse mellom flisene & gulvet istede for å skru fast slike metallister som dekker overgangen. Da ble det mer stilrent & minimalistisk ;0)
Tok i samme sleng å ommøblerte hele stua & spisestua! Møblene var jo uansett på flyttefot! Hihi! Eneste som står på samme plass er akvariet & dagsenga! Sofa kroken ble bytta ut med spisestua og den gedigne expedit reolen vi hadde på kontoret (som jeg egentlig tenkte å selge) ble romdeler mellom stue/ spisestue. Vi ble sååå fornøyd! Litt nakent enda, har ingen gardiner og på veggene henger det svært lite enda.... Men det blir!

Den gamle TV- veggen ble kontrastvegg i spisestua med en sjenk & ett speil over!

Litt smårot rundt omkring her enda, men hadde ikke tid til å shine alt før blogging ;0) Den døra dere ser der skal byttes ut med glassdør ut mot gangen! Gleder meg virkelig til den er på plass! Da kan vi lukke døra uten å få en følelse av å sitte innestengt i en boks!

Sofa & tv fikk seg en helt ny plass! De gedigene vinduene slipper inn kjempemye lys, så her er det lyst å trivelig! Må bare rote meg ivei å handle gardiner snart nå...

Dekor tips taes mot meg STOOOR takk! Her er det store flater å fylle! Kunne egentlig ha bruk for en slik interiør designer.....

2 kommentarer:

  1. Kjempefint! Stor og lys stue er bra. Jeg er imponert over alle som pusser opp. Lett å se det gode resultatet. Lykke til med nye gardiner og "veggpynt"!

    Ha en fin onsdagskveld!

    SvarSlett
  2. Ble kjempefint, likte spesielt godt kontrastveggen din :)
    Vurderer å lage en slik en vi også når huset kommer opp.

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥