lørdag 25. august 2012

Dagens godbiter

På strikkefronten har jeg begynt på en liten lue str. nyfødt, i merino extra fine. Hadde litt ekstra garn til overs fra ett annet strikkeprosjekt, så da måtte det bli denne lua av restegarnet! Den var jo bare SÅ nusselig! Fant oppskriften på www.dukkesiden.net der inne er det masse fine oppskrifter!Den litt mer spiselige godbiten i dag er en rotkake, eller rote kake som jeg kaller den. Man rett å slett roter sammen det man har og vips så har man en kake! Denne er nesten sunn, man kan iallefall velge å gjøre den ganske så sunn og glutenfri for den som ønsker det.


Smelt 150g smør & 150g sukker i en kjele. Ta kjelen av plata og rør inn 150g (glutenfri)havregryn og 200g hakkede mandler. Til slutt rører du inn 2 egg. Klapp hele greia utover i en form med litt kanter på, ildfastform er fin å bruke.


Her kan du bruke den frukten du har liggende, men ett tips er å bruke både syrlige og søte fruker som f.eks. banan, druer, kiwi, appelsin osv. Bruk det du liker best, men velger du bare søt frukt blir kaka veldig søt....

Jeg brukte 1 pose frosse bærblanding (tin den (litt) og hell gjerne av søet, den kan fort bli litt for bløt om man heller på alt det våte. Dersom du lager kaken dagen før anbefales det å helle av alt søet av fruktblandingen og appelsinene!) 1 stor banan, 2 kiwi, 2 appelsiner, 1/2 pk steinfrie druer, 1/2 pk ferske bringebær. Om du vil ha den sunne versjonen er kaken nå ferdig! Sett den kjørlig så bunnen "stivner" litt og server.


Jeg gikk for den ikke fullt så sunne versjonen i dag, jeg toppet kaken med krem! 1 pk fløte, pisket til krem + nesten 1 pk vaniljekrem. Hell utover kaka og pynt med ønsket pynt. I dag ble det nesten en plate finhakket melkesjokolade og resten av den ferske bringebæra.....

God helg! Lag deg gjerne en deilig fruktkake i helga du også! Man får til og med en følelse av å være bittelitt sunn av denne....

3 kommentarer:

 1. Gud, så nydelig lue! :))
  Og nå ble jeg jommen sulten, så virkelig smakfult ut :))

  SvarSlett
 2. Den lua er kjempesøt. Jeg har strikket en Søndagslue (samme stil men uten skjerm)Det som var litt synd var at den så pen ut på og, men knytebåndet langs hele halsen gjorde at den ikke satt så godt inntil hodet, ihvertfall på min lille. Neste gang vil jeg droppe hullkanten og ha to tråder i hver side forran istedenfor, det tror jeg blir bedre på babyer som beveger seg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for kommentar! Da må jeg kanskje lage neste lue med annen type knyting ;0)

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥