fredag 22. februar 2013

Familielykke

Så skjedde det som nesten er umulig, lillesøster ble født på bursdagen til storesøster!! Godt gjort med tanke på at det faktisk er 365 dager i året å velge mellom! Familien vår har endelig blitt til 4 og her kommer en kort versjon av min fødselshistorie... (som kanskje ikke ble så veldig kort allikevel) 

Jeg våknet på natta med 3min mellom riene! Samboer ringte straks til fødeavdelingen ved St.Olavs i Tr.heim, men fikk beskjed om å ringe følgetjenesten med det samme ettersom vi bor ett stykke unna og det var såppas tett mellom riene! (Følgetjenesten er ett tilbud til fødende med lang reisevei om å få følge av jordmor i ambulanse) Vi har ca. 11 mil til sykehuset og med en forespeilet rask fødsel var det bare å ringe! Den kommende storesøsteren ble vekket, bagene pakket ut i bilen og vi startet kjøreturen. Klokken var nå ca. 04:15. Ute var det mildt, is på veien med vann oppå & sludd i lufta... Kunne nesten ikke ha vært dårligere føre!! 

Ambulanse med jordmor kjørte imot oss og da vi nærmet oss Hemnekjølen (fjellovergang) var det SNØ! Og selvfølgelig var det ikke brøytet midt på natten! Vi med nødblink og ambulansen med blålys, sperret hele veien mens jeg ble "lastet" over på båre like før vi nådde toppen av Høgkjølen. Ambulansen kjørte så fort de kunne mens riene ble bare sterkere og sterkere og enda var vi ikke halveis til sykehuset!

Da vi kom oss over Hemnekjølen og ned på Orkanger ble det vurdert å la meg føde ved Orkdal sykehus, til tross for at fødeavdelinga der ble nedlagt i vår... Riene kom tettere, varte lengre og ble bare vondere & vondere! På Orkanger var det bare veier og så godt som ingen trafikk, så da valgte de å kjøre alt de kunne å håpe på at vi rakk oss fram til fødeavdelingen i Tr.heim istede! Samboer i bilen bak fikk tlf om å slippe følge for nå var det bånn gass med sirener og blålys resten av veien! Fotoboksen i tunnelen er i drift for å si det slik! Den fikk vi nemlig testet idet vi blåste forbi.... 

Da vi kom til rundkjøringa på Klett fikk jeg trykketrang og vannet gikk kl. 05:14! Jordmor beordret ambulansen om å stoppe og ved første mulige bussholderplass stoppet vi! En ny ri kom relativt raskt! Det var en lang pressrie, jeg fikk ett skikkelig pust før en ny pressrie kom og den lille prinsessa vår ble født kl. 05:17! Ja, tidspunktene stemmer... Fra vannavgang til fødsel gikk det 3 min!! Hun var ute på 2 pressrier!! Totalt varte fødselen ca. 1t & 50min!! Ca 1t fra vi kjørte hjemmefra var alt over! Litt sjokkert og lykkelig fikk jeg baby'n på brystet, selene ble spent på og vi fortsatte til sykehuset hvor den nybakte tobarnspappa'n ankom like etter at jeg ble trillet inn på en fødestue. Han rakk nemlig ikke fødselen! Kanskje ikke så rart... 


Så ble det ambulansefødsel på meg! Ja, vi spøkte litt rundt dette og bare 4 dager før fødsel var vi hos jordmor og den kommende pappa'n fikk en kjapp innføring av fødsel i bil.... Har jeg fått skrekken? Nei, kan igrunnen ikke si jeg fikk det! Alt gikk så fort og med en flink og ikke minst ROLIG jordmor tilstede gjorde sitt til at jeg følte meg trygg hele tiden. Nå skal det sies at det gikk en liten "åhnei, ikke enda!" gjennom hodet mitt da vannet gikk og pressriene startet. Men kroppen bestemmer og det er fint lite man kan gjøre med det.

Lillesøser, bare 4 timer gammel! Såååå lik storesøster!!

Vi skrev oss ut av sykehuset så raskt vi kunne, jeg så ingen poeng med å være der lenger enn nødvendig! Jeg var jo tross alt ferdig da jeg kom til sykehuset og formen min var helt suuuuper! Rakk ikke å bli sliten på 2 pressrier akkurat! Vi ble der bare ei natt og dro så fort barnelegen hadde sjekket henne!  Nå har vi vært hjemme noen dager og den stolte storesøsteren har allerede blitt SÅ glad i "lille bebi'n min!" 


Nå svever vi bare på en rosa sky hele familien 

8 kommentarer:

 1. Oi, det var raskt ja!! Gratulerer så mye♥

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye! Kjempesøte prinsesser! Kos dere alt dere kan!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Gratulerer med et nytt lite vidunder <3

  SvarSlett
 4. Gratulerer masse med lillejenta! Så flink du var - godt man har med en rolig og trygg jordmor når fødselen skjer så fort!

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye! Veldig søt :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye!!!
  Kjekt å lese historien din :)
  --klem--

  SvarSlett
 7. Upps...Her var det dramatikk i svingene.
  Bra at det gikk bra,og artig å tenke på at jeg var sikkert på hytta mi like ved veien på Hemnekjølen,da dere suste forbi :-)

  Lykke til hele familien med den lille..

  SvarSlett
 8. Så utrolig med samme fødselsdag!! Haha. Gratulerer så mye:) kjempefin historie også..

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar! Det setter jeg pris på! : ) Ris er veien til forbedring, ros er anerkjennelsens trygge sti.

Dersom du ikke har egen blogg, kan du velge "kommenter som anonym", men skriv gjerne navn :0)
Ha en fin dag!! ♥ ♥ ♥